De slechtnieuwsbrenger
Het boek waarmee ik (het beroep van) mijn lief beter leerde kennen
“Dáár moet Lannoo een boek over hebben”, zei Kaat De Man, mijn toenmalige redacteur bij Lannoo Kaat. Ik had haar net verteld wat mijn lief deed van werk. Hij is namelijk de man die je ’s nachts liever niet aan de deur krijgt: ‘slachtofferbejegenaar’ is de officiële term, maar ‘slechtnieuwsbrenger’ zegt meer. Corona bracht ons de tijd voor dat boekenproject waarin ik de ghostwriter werd van mijn eigen lief. Doorblader het boek en ontdek meteen of het wat voor jou is.
De Slechtnieuwsbrenger / Filip Cauwelier, opgetekend door Fieke Van der Gucht (Lannoo, 2020)
Korte inhoud
Het leven zoals het is: over verdriet en veerkracht bij slachtoffers en hun familie
Filip Cauwelier begeleidt slachtoffers in rampspoed. Hij is de man die je 's nachts vooral niet aan je deur wilt: hij licht families in als hun naaste is overleden, vangt betrokkenen van verkeersongevallen op, staat slachtoffers van kleine en grote misdrijven bij, bemiddelt bij partnergeweld en zorgt voor crisisopvang van kinderen en jongeren in verontrustende opvoedingssituaties.
In dit boek gunt hij ons een blik in een wereld die we zelf nooit van dichtbij hopen te zien en deelt hij met de lezer wat meer dan vijf jaar slachtoffers begeleiden hem leerde over verdriet én veerkracht. Want hoe zou jij reageren als hij 's nachts bij jou aanbelt?
De pers over De Slechtnieuwsbrenger
- EOS Psyche en Brein (1 oktober 2020)
- Knack (21 oktober 2020)
- HUMO (3 november 2020)
- Het Nieuwsblad (22 augustus 2020)
- Feeling (23 augustus 2020)
- Het Laatste Nieuws (24 augustus 2020)
Iedereen, van welke achtergrond ook, kan iets traumatisch meemaken. Iedereen kan een naaste verliezen. En hoewel iedereen een trauma op zijn of haar eigen manier verwerkt, kunnen we in tijden van crisis niet anders dan tonen wie we in wezen zijn.
Downloads